## SalSA 2021 (Saliva Symposium Australia, 8-10<sup>th</sup> June 2021) Time based on South Australia (ACST)

	Timo bacca on count Authania (Acc)				
Tuesday, 8 <sup>th</sup> June 2021					
9:00-9:10am	Acknowledgement to Country and Introduction, 10 min	<b>A/Prof Wayne Leifert and Maryam Hor,</b> CSIRO Health & Biosecurity, Molecular Diagnostic Solutions Group, Adelaide, South Australia.			
9:10-9:50ам	International Plenary Opening Keynote Presentation, 40 min	<b>Prof David Wong,</b> University of California – Salivaomics, Saliva-Exosomics and Saliva Liquid Biopsy".			
9:50-10:20AM	Keynote Presentation 30 min	<b>A/Prof Chamindie Punyadeera</b> , Leader Saliva Research Group, Queensland University of Technology - Saliva diagnostics: Hope or Hype?			
10 minutes break					
10:30-11:00ам	Keynote Speaker 30 min	<b>Dr Paul Slowey,</b> Oasis Diagnostics, USA - The Emergence of Salivary Biomarkers in the Field of In Vitro Diagnostics.			
11:00-11:30AM	Keynote Speaker 30 min	<b>Prof Paul Dastoor,</b> University of Newcastle – Thin Film Transistors: A Platform Technology for Low-Cost Printed Saliva Sensors.			
11:30-11:45ам	Selected presentation 15 min	<i>Dr Xi Zhang</i> , Queensland University of Technology - Salivary Protein Panel to Diagnose Systolic Heart Failure.			
11:45-12:00рм	Invited Industry presentation 15 min	<b>Dr Greg Warner,</b> Quanterix - Measurement of Biomarkers in Saliva and other Non-Invasive Sample Types using Simoa Technology.			
12:00-12:15рм	Invited Speaker 15min	<b>Prof Preethi Udagama</b> , University of Colombo (Sri Lanka) - Saliva to detect head, neck and lung cancers.			
Meeting close; 15 minute "lounge" meetings available					

Wednesday, 9th June 2021					
9:00-9:05AM	Welcome day 2 5 min	A/Prof Wayne Leifert and Dr Maxime Francois (Session Chair), CSIRO Health & Biosecurity, Molecular Diagnostic Solutions Group, Adelaide, South Australia.			
9:05-9:35 <sub>AM</sub>	Keynote Speaker 30 min	<i>Dr Christa Nöhammer</i> – Austrian Institute of Technology, Austria - Salivary Biomarkers for complex disease diagnostics.			
9:35-10:10AM	Keynote Speaker 35 min	<b>Dr Jill Maron,</b> Tufts University - Translating Saliva Research to the Bedside: Overcoming Roadblocks on the Path to Success.			
5 minutes break					
10:15-10:45ам	Invited Speaker 30 min	<b>Dr Gargi Roy Goswami</b> , KROYNAS Pvt. Ltd Challenges with Saliva Diagnostics- an Indian Perspective.			
10:45-11:15AM	Invited Speaker 30 min	A/Prof Guozhen Liu, Chinese University of Hong Kong and Honorary Associate Professor at University of New South Wales (UNSW). Paper test strips for Point-of-care testing of cytokines in saliva.			
11:15-11:30ам	Selected presentation 15 min	<i>Prof Seshadri Vasan,</i> CSIRO Australian Centre for Disease Preparedness and University of York, UK – Saliva, COVID-19 and Disease-X.			
11:30-11:45AM	Selected presentation 15 min	<b>Dr George 'Wren' Greene</b> , Institute for Frontier Materials at Deakin University - A simple electrochemical swab assay for the rapid quantification of clonazepam in unprocessed saliva enabled by lubricin antifouling coatings.			
11:45-12:00рм	Selected presentation 15 min	<b>Dr Kai Dun Tang</b> , Queensland University of Technology, Oropharyngeal lesions discovery through a simple saliva-based test.			
	Meeting close; 30 minute "lounge" meetings available				

Thursday, 10th June 2021				
9:00-9:05AM	Welcome day 3 5 min	<b>A/Prof Wayne Leifert</b> , CSIRO Health & Biosecurity, Molecular Diagnostic Solutions Group, Adelaide, South Australia.		
9:05-9:30AM	Invited Speaker 25 min	<b>A/Prof Andrew McKune,</b> University of Canberra - Applications of salivary bioscience in sport and exercise science.		
9:30-9:55ам	Invited Speaker 25 min	<i>Dr Maxime François,</i> CSIRO Health & Biosecurity, Molecular Diagnostic Solutions Group - Salivaomics as a potential tool for the molecular diagnostic of Alzheimer's disease.		
9:55-10:20am	Invited Speaker 25 min	<i>Dr David Beale,</i> CSIRO Land & Water, Molecular "omics" group - Applications of Functional Salivaomics in Systems Biology Research.		
10:20-10:45ам	Invited Speaker 25 min	<b>Dr Yen Ting Wong,</b> Deakin University - A comparison of epithelial cell content of oral samples estimated using cytology and DNA methylation.		
10 minutes break – prepare for student presentations, meet in lounges				
10:55-11:00	5 min	Introduction – for student presentations		
11:00-11:15ам	Selected <b>student</b> presentation, 15 min	<i>Mr David Tambaru,</i> School of Chemistry, The University of Melbourne - Development of a sequential determination of acetaldehyde and formaldehyde in saliva.		
11:15-11:30ам	Selected <b>student</b> presentation, 15 min	<i>Mr Lucas Franca de Lima</i> , Queensland University of Technology - The use of salivary proteins for the diagnosis of liver fibrosis.		
11:30-11:45ам	Selected <b>student</b> presentation, 15 min	<i>Mr Chameera Ekanayake Weeramange</i> , Queensland University of Technology - Utility of Salivary Human Papillomavirus DNA for HPV driven Oropharyngeal Cancer Detection.		
11:45-12:00рм	Selected <b>student</b> presentation, 15 min	<i>Ms Kym McNicholas</i> , PhD scholar, University of Adelaide - Novel biomarkers in Alzheimer's Disease saliva.		
12:00-12:15рм	Selected <b>student</b> presentation, 15 min	<i>Mr Nathan D'Cunha,</i> University of Canberra - Salivary cortisol as a biomarker for people living with dementia.		
12:15-12:30pm	Student Award presentation - D	Student Award presentation - Dr Maxime François, Meeting Close- A/Prof Wayne Leifert & A/Prof Chamindie Punyadeera		